Skandinavisk enkelhet

Solcellsanläggning med skandinavisk anda, enkelhet, funktionalitet och fina produktval

Boka Gratis besiktning

Enkelheten

Som hämtat från skandinavisk design erbjuder vi en solcellslösning med bästa funktionalitet och med fina produktval. Detta görs tillsammans med din personliga rådgivare som gör din resa mot sol-el enkel.  Vi skapar en komplett lösning där vi som takspecialister alltid börjar med att ta hänsyn till det kanske viktigaste, ert tak som ska bära anläggningen.


 

Besiktning

 • Personlig support med vägledning genom hela processen
 • Unik takbesiktning som sätter grunden till er anläggning
 • Simulering av er anläggning skapas efter era behov och önskemål
 • Gratis offert
 • Delbetala din Solcellsanläggning

Utökad beskrivning

Har ditt tak vad som krävs?
Vi börjar med att besiktiga ert tak, för att se att ni har rätt förutsättningar för att montera en anläggning som ska vara i gång i upp till 30-40 år. För att säkerställa att din anläggning kommer stå på en bra grund erbjuder vi kompletta lösningar för att nå upp till den standard som behövs för monteringen.

Vi erbjuder följande:
Algbehandling:  En enklare lösning där vi säkerställer att ni har hela pannor samt att vi utför en algbehandling.

Takmålning:
  Omfattande behandling av ert tak som förlänger livslängden.

Takbyte:
För äldre tak som inte håller måttet kan vi erbjuda
komplett takbyte.

Behovsanalysen
Genom en behovsanalys sammanställer vi informationen som krävs för att skapa en skräddarsydd kalkylering av er solcellsanläggning. Det betyder att vi tar hänsyn till era önskemål och behov.

Kalkylen
Vi presenterar den kalkyl som är optimal för er och ert tak, här går vi igenom återbetalningstid, prestanda och den estetiska biten i form av montering.

Delbetala din solcellsanläggning
En solcellsanläggning innebär en större investering. Vi erbjuder finansieringslösningar för att vi ska kunna vara fler som kan investera i en grön framtid. För vidare information kontakta oss.

Personlig support
Vi hjälper dig med hela processens administration från stöd till uppstart. När en optimal anläggning kalkyleras bestämmer vi en lämplig tid för montering. Vi går igenom om det krävs bygglov och även hanteringen av investeringsstöd för projekt.

Montering

 • Taket förbereds och rustas upp enligt tidigare besiktning
 • Anläggning monteras
 • Driftsättning
 • Kontroll och besiktning
 • Uppstart och utbildning


Utökad beskrivning

Planering
Efter godkännande, planerar vi in projektet. Eftersom våra lösningar är skräddarsydda så gör vi även planeringen efter din lösning. Kräver ert tak omfattande förberedelser tar vi hänsyn till detta. Vanlig leveranstid för montering av er anläggning 2-6 veckor.

Förberedelsen
Beroende på takets skick utförs först en algbehandling, takmålning eller takbyte.

Montering
Vi monterar anläggningen på 1-2 dagar, tid avgörs utifrån unikt objekt enligt följande kriterier: storlek på tak, vilka säkerhetsanordningar samt vilken typ av tak.

Driftsättning
Vår elektriker färdigställer installationen och driftsätter den.

Kontroll och besiktning
Anläggningen godkänns och slutförs.
Ert nätföretag monterar därefter en ny elmätare och registrerar el som ni skickar ut till nätet. 

Uppstart och Utbildning
Tillsammans med vår elektriker får ni en gedigen utbildning i ert nya system och en installation av “smart-styrning” görs med hjälp av Wifi och en applikation där ni kan hålla full koll på er anläggning.

 Livet med solceller

 • Njut av er nya gröna EL
 • Full kontroll via App
 • Fördelaktiga garantivillkor

Utökad beskrivning

Garantivillkor
Solcellspanelerna har en produktgaranti på 10-25 år (beroende på vilket fabrikat).
Växelriktare 5-7 år beroende på fabrikat. Montering och material 5 år.

Support
Givetvis tar ni del av personlig support som ni kan vända er till om det dyker upp frågor eller funderingar under tiden ni njuter av er solcellsanläggning.

Få ersättning för ert överskott
Den ström ni inte förbrukar går ut på nätet och ni får ta del av avdrag samt betalt av nätbolaget.

Full kontroll
Via din smartphone kan du ha full kontroll på din anläggnings prestanda.

 

 

 

Njut av el som du kan använda med gott samvete

Boka gratis besiktning

Full kontroll
Genom att använda solen som energikälla bidrar ni till en grönare framtid.
Med vår applikation kan ni få full kontroll på er anläggning. Ni kan bland annat se hur mycket solel ni tar del av.
 


Ni kan nu njuta av er el med gott samvete och ha full kontroll över er egna anläggning.

 

 

Frågor & Svar

 


 

- Fungerar mitt tak för solceller?

För att veta om taket är bra så krävs en besiktning. Vi kommer ut och gör en kontroll på hela taket och dess delar. Vi tittar inte bara på vilka takpannor som är på taket utan ser till att även se över undertaket, så som takpappen, läkt och råspont ser bra ut. Detta är en viktig del då solceller har en lång livstid och att man väljer rätt fästanordning.

Roofia erbjuder en totalentreprenad så om vi upptäcker att taket ej uppfyller kraven så erbjuder vi oss att åtgärda detta. Vi kan optimera takytan så att mer solceller får plats det vill säga, att eventuella ventilationshus och takstegar kan flyttas.

 

 

- Behöver vi ansöka om bygglov?


I Sverige finns det olika regler på lokal nivå gällande bygglov för solcellsanläggningar. Särskilda regler kan också förekomma för installationer på platta tak, k-märkta byggnader, byggnader belägna i naturvårdsområden eller liknande. Vi rekommenderar att kontrollera detta med byggnadsnämnden i respektive kommun innan installation påbörjas. Generellt behövs inget bygglov om solpanel följer takets lutning.

 

 

- Hur stor anläggning solceller behöver jag?

När vi gör en besiktning så vill vi också veta hur stor elförbrukningen är.

Vi räknar från den totala förbrukningen på ett år för att göra en optimal lösning där vi gemensamt tar fram viktiga kriterier för anläggning. Vi värdesätter din återbetalningstid och säkra produkter med långa garantier. Det som påverkar storleken på solcellsanläggningen är flera kriterier, bland annat husets solläge. Bästa möjliga läge är ett 40-graders tak i rent sydligt läge med fri sikt.  

 

 

- Vad kostar det?

Kostnaden för en komplett solcellsanläggning på sitt tak varierar beroende på vad för typ av tak, och hur lättåtkomligt det blir för montering. Självklart avgör även vilken kvalitet som är intressant. Ett riktvärde är runt 15tkr -20tkr/kWh.

- Hur funkar energistödet?

För oss är det viktigt att ge dig en trygg och enkel hantering kring solceller. Det innebär att vi hjälper dig hela vägen, inklusive hantering av investeringsstöd. Som privatperson kan ett stöd sökas som motsvarar 30% av totala kostnad för solcellsinstallation. De stödberättigande kostnaderna får uppgå till högst 37000kr/kWp plus moms.
Installationen ska vara slutförd senast 31 December 2020.

- Vilka produkter jobbar vi med?

Vi jobbar nära vår leverantör som har ett brett utbud av kvalitetssäkrade produkter. Det betyder att vi kan utforma den optimala lösningen för ert hem, helt enligt era önskemål.

 

 

- Hur följer vi vår energiförbrukning?

Med hjälp av vår applikation kommer ni få full kontroll över er anläggning och dess prestanda. Applikationen gör att ni enkelt och bekvämt kan övervaka och analysera ert system, all viktig information såsom förbrukning, utmatning och energibalans kan enkelt överskådas. Allt detta kopplas samman med er smartphone eller surfplatta via Wifi.

 

 

- Vilken Återbetalningstid har solcellerna?

Återbetalningstid för en solsellsanlägging blir beräknad efter önskemål på anläggning samt efter de förutsättningarna som finns för anläggningen. Vi lägger mycket tid för att kalkylera fram den optimala lösningen efter dina behov.

 

 

Kontakta oss

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.