top of page
taktvätt.png

Taktvätt
Låt inte mossan försämra ditt tak
Rätt metod för din taktyp
Låt ett takproffs utföra takrengöringen
Rengöring på ett säkert sätt

Vi rekommenderar rätt efterbehandling

Behöver ditt tak lite kärlek?

Roofia har utfört rengöring, underhåll och behandling av yttertak i 16 år. Vi kan hjälpa dig med rengöring av de allra flesta takmaterial. Kontakta oss så sköter vi allt från första besiktning av taket till att skydda in känsliga föremål, städning och hantering av ROT-avdrag.

Vi vill att det skall kännas både enkelt och tryggt att anlita oss och att arbeta hos oss. Därför håller vi oss i framkant kring taksäkerhet, med rätt utbildning för höga höjder, rätt utrustning och rätt försäkringar.  

OLIKA TAK, OLIKA TVÄTTMETODER


Beroende på skick och takmaterial erbjuder vi rätt rengöringsmetod och tillvägagångssätt för just ditt tak.

Känsliga tak

Har du ett äldre eller känsligare tak som kanske inte tål att beträdas eller mekaniskt rengöras? Vi kan hjälpa dig bland annat genom kemisk takbehandling. Då skrapas eller borstas ansamlingar av påväxt först försiktigt av taket och sedan skummas taket med medel under lågt tryck som får påväxt som sitter hårdare att vissna och trilla av. Exempelvis tak med lertegel som har ett antal år på nacken men även papptak är vanligt att denna metod används.

Högtrycksspolning

Vanligaste metoden för att rengöra tak med betongpannor eller plåt är genom högtryckstvättning. Fördelen med denna metod är att det blir helt rent direkt och att endast vatten används. Detta är generellt den absolut mest använda metoden för taktvätt. Viktigt inför en högtryckstvättning är att göra en inspektion av taket  så eventuella brister i taket upptäcks och åtgärdas först. 

Roofia tvättar med högtryckstvätt.jpg

Låt oss komma och titta på ditt tak så kan vi rekommendera rätt metod. Besöket är kostnadsfritt och du får en offert med fast pris.

Du kan läsa mer om taktvätt och våra metoder i vår blogg här.

IsoMax.png

EFTER RENGÖRINGEN REKOMMENDERAS

För att du skall vara nöjd med resultatet över tid, för att påväxt inte skall komma tillbaka och för att bevara takets skick:

Takmålning 
Tidigare målade ytor där skyddet med åren slitits ner rekommenderas ommålning. Vi utför målning av både betongpannor och plåttak. Fråga oss gärna för att få mer information och vad som behövs på ditt tak! Läs mer om takmålning här.

Årlig Efterbehandling
Vårt allt mildare klimat påverkar alla material utomhus som snabbare och mer än tidigare utsätts för påväxt av alger och mossor. Vill du förebygga detta och alltid ha ett tak fritt från påväxt - läs mer om vår tjänst Årlig Efterbehandling

Fördubbla livslängden på ditt tak med rätt underhåll

Inspektion

Rengöring

Nocktätning_9500.jpg

Reparation

Isomax.png

Ytbehandling

IMG_0417_edited_edited_edited.jpg

Efterbehandling

Roofia sol logotyp

Årlig uppföljning

bottom of page