top of page
Målade takpannor i kungsbacka.jpg

TAKMÅLNING MED ETT UTMÄRKT RESULTAT

GÖR DET ENKELT FÖR DIG, ANLITA ETT TAKPROFFS

FÖRLÄNG LIVSLÄNGDEN PÅ DITT TAK

Om underlaget fortfarande är i gott skick behöver inte taket bytas, utan kan istället rengöras och målas. Roofia IsoMax takmålning är en komplett ytbehandling för taket. Ditt tak återfår sin kulör och glans. De målade takpannorna återfår framförallt också sin skyddande yta. Roofia IsoMax takfärg gör dem starkt vattenavvisande och kan förlänga livet på taket med många år.

EN HÅLLBAR LÖSNING UR FLERA PERSPEKTIV

Vår takmålning är framtagen för att fastighetsägare skall kunna underhålla taket på ett klokt sätt, som är bra både för miljön och för plånboken. En takmålning tillsammans med en översyn av bland annat nocktätning och genomföringar kan skjuta upp takbytet många år. En takmålning innebär att en akrylatfärg appliceras på takpannan och får därmed ett helt nytt skydd som stöter bort vatten och minskar risken för att påväxt ska få fäste.

MOSSA OCH MISSFÄRGAT TAK

Dina takpannor har börjat tappa sin färg och du kan se en mängd påväxt som t.ex. mossa. Det betyder inte alltid att taket behöver bytas utan oftast att ytskiktet på takpannan har blivit dåligt.

Takmålning är en behandling som förnyar dina takpannor och på så sätt förlänger livet på dem. 
En takmålning går att utföra när yttertakets underlag är i gott skick.Vi har genom mer än 20 000 takbesiktningar tagit fram en standard som gör att vi med enkelhet kan avgöra vilken omfattning på behandling just ditt tak behöver.  Vill du veta mer om vår besiktning läs gärna mer om den här

7 BRA ANLEDNIGAR  TILL TAKMÅLNING

  • Förlänger livslängden på taket med många år

  • Taket ser som nytt ut igen

  • Takpannan återfår en skyddande yta

  • Starkt vattenavvisande diffusionsöppet ytskikt

  • Ökar värdet på fastigheten

  • Miljövänligt

  • Ekonomiskt

Målat tak och mossigt tak

SÅ HÄR JOBBAR VI

Takbesiktning för takmålning

BESIKTNING

Efter vår kostnadsfria besiktning får du en offert med ett åtgärdsförslag presenterat. Förutom att du får ett snyggt tak med förlängt liv har vi sett över takets övriga detaljer såsom plåtar, nocktätning, rännor, övergångar, genomföringar etc.

process taktvätt logo

RENGÖRING

För att kunna applicera en ny skyddsyta på dina takpannor genomförs en noggrann rengöring av taket. Detta sätter grunden för att kunna erbjuda en lång garanti på vår produkt. Vi använder oss endast av vatten med högt tryck, detta gör att vi med enkelhet kan ta bort påväxt och löst material på takpannan. Metoden gör att vi kan undvika att använda några kemikalier. Smidigt och skonsamt för vår miljö.  För en mer detaljerad beskrivning av taktvätt läs gärna mer här

Logotyp för takmålning

MÅLNING

För att takpannan ska återfå sin rätta nyans och skydd målar vi taket i 2 skikt med airless färgspruta.

Grundmålning / 1:a skikt

Det första lagret Roofia IsoMax takfärg påförs. Grundmålningen tränger ned i takpannan vilket mättar materialet, förseglar ytan och porerna i betongen samt skapar vidhäftning för nästa färgskikt.


Färdigstrykning / 2:a skikt

Det andra lagret Roofia IsoMax takfärg påförs och skapar ett superstarkt slitskikt som gör taket starkt vattenavvisande, tåligt och snyggt.

Calendar

EFTERBEHANDLING

Ditt tak är efter utförd målning i bästa skick. Efter att takpannans yta förstärkts kommer taket under många år framöver vara vattenavvisande och snyggt. För att undvika påväxt rekommenderas att teckna vår årliga Efterbehandling. Tjänsten innebär att vi varje år till ett lågt fast pris kommer och applicerar IsoMax algmedel som håller ytorna fria från påväxt. 

Roofia IsoMax Takfärg Betong

Visste du att vi har vårt egna färgfabrikat
 IsoMax för att ha kontroll över hållbarhet, resultat och garanti?

Våra lagerförda kulörer:

Svart.jpg

Svart

Tegelröd.jpg

Tegelröd

Roofia_Grå.jpg

Grå

Specialröd.jpg

Specialröd

Mörkbrun.jpg

Mörkbrun

Se nedan hur grundmålningen med airless-färgspruta går till:

Vill du veta hur vi kan förnya skicket på ditt tak ? 

Färger
bottom of page