Målade takpannor i kungsbacka.jpg

TAKMÅLNING MED ETT UTMÄRKT RESULTAT

GÖR DET ENKELT FÖR DIG, ANLITA ETT TAKPROFFS

FÖRLÄNG LIVSLÄNGDEN PÅ DITT TAK

Om underlaget fortfarande är i gott skick behöver inte hela taket bytas, utan kan istället tvättas och målas.  Roofia takmålning är en komplett ytbehandling för takpannor. Ditt tak återfår sin kulör och glans. De målade takpannorna får även en skyddande yta vilket stöter bort fukt minskar risken för påväxt.
Ditt tak håller längre helt enkelt.

EN HÅLLBAR LÖSNING UR FLERA PERSPEKTIV

Vår takmålning är framtagen för att fastighetsägare skall kunna underhålla taket på ett klokt sätt, som är bra både för miljön och för plånboken. En takmålning tillsammans med en översyn av bland annat nocktätning och genomföringar kan skjuta upp takbytet många år. En takmålning innebär att en akrylatfärg appliceras på takpannan och får därmed ett helt nytt skydd som stöter bort vatten och minskar risken för att påväxt ska få fäste.

MOSSA OCH MISSFÄRGAT TAK

Dina takpannor har börjat tappa sin färg och du kan se en mängd påväxt som t.ex. mossa. Det betyder inte alltid att taket behöver bytas utan oftast att ytskiktet på takpannan har blivit dåligt.

Takmålning är en behandling som förnyar dina takpannor och på så sätt förlänger livet på dem. 
En takmålning går att utföra när yttertakets underlag är i gott skick.Vi har genom mer än 20 000 takbesiktningar tagit fram en standard som gör att vi med enkelhet kan avgöra vilken omfattning på behandling just ditt tak behöver.  Vill du veta mer om vår besiktning läs gärna mer om den här

7 BRA ANLEDNIGAR  TILL TAKMÅLNING

  • Förlänger livslängden på taket

  • Taket blir som nytt igen

  • Takpannan återfår en skyddande yta

  • Ökar värdet på fastigheten

  • Miljövänligt

  • Ekonomiskt

  • 10 års garanti

Målat tak och mossigt tak

SÅ HÄR JOBBAR VI

Takbesiktning för takmålning

BESIKTNING

Efter vår kostnadsfria besiktning får du en offert med ett åtgärdsförslag presenterat. Förutom att du får ett snyggt tak med förlängt liv har vi sett över takets övriga detaljer såsom plåtar, nocktätning, rännor, övergångar, genomföringar etc.

process taktvätt logo

RENGÖRING

För att kunna applicera en ny skyddsyta på dina takpannor genomförs en noggrann rengöring av taket. Detta sätter grunden för att kunna erbjuda en lång garanti på vår produkt. Vi använder oss endast av vatten med högt tryck, detta gör att vi med enkelhet kan ta bort påväxt och löst material på takpannan. Metoden gör att vi kan undvika att använda några kemikalier. Smidigt och skonsamt för vår miljö.  För en mer detaljerad beskrivning av taktvätt läs gärna mer här

Logotyp för takmålning

MÅLNING

För att takpannan ska återfå sin rätta nyans och skydd målar vi taket i flera lager, där de olika lagerna har olika egenskaper.

Ytförsegling
Denna process försluter ytan och porerna i betongen. Färgen tränger in i takpannan vilket mättar materialet, pannan får då tillbaka sin skyddande yta. Fördelen med vår färg är att den andas och låter takpannan erhålla sina ursprungsegenskaper.


Ytbeläggning

Denna process skapar takets nya ytbeläggning. Färgen skapar ett nytt superstarkt skydd. Det ger takpannan förutsättningar för att kunna stöta bort vatten och minska risken för påväxt. 

Calendar

EFTERBEHANDLING

Ditt tak är efter utförd målning nu i bästa skick. Efter att takpannans yta förstärkts kommer taket under många år framöver vara vattenavvisande och snyggt. För att undvika påväxt på sikt så rekommenderas att teckna vår årliga Efterbehandling.

Tjänsten innebär att vi varje år till ett lågt fast pris kommer och applicerar IsoMax algmedel som håller ytorna fria från påväxt. 

Vill du veta hur vi kan förnya skicket på ditt tak ?