Takmålning med ett utmärkt resultat

Gör det enkelt för dig, anlita ett takproffs

Takmålning
Så här jobbar vi

För miljön och ekonomin

Om underlaget fortfarande är i gott skick behöver inte hela taket bytas, utan kan istället tvättas och målas. Takmålning ger pannorna ny skyddsyta, vilket också förhindrar att underlaget slits ut i förtid.

​Takmålningen skapar ett ytskikt, i valfri kulör, som försluter ytan och porerna i betongen. Med tiden kan pannorna bli mer öppna och porösa. Ytan appliceras efter en noggrann taktvätt, ett viktigt förarbete för ytskiktets vidhäftning och en förutsättning för målningens varaktighet och garanti.

Vad det innebär

Vår takmålning är framtagen för att fastighetsägare skall kunna underhålla taket på ett klokt sätt, som är bra både för miljön och för plånboken. En takmålning tillsammans med en översyn av tätningar och genomföringar kan skjuta upp takbytet många år. En takmålning innebär att en akrylatfärg appliceras på takpannan och får därför ett helt nytt skydd som stöter bort vatten och minskar chanserna för påväxt att få fäste.

Varför anlita oss? 

Borde taket verkligen tvättas och målas eller bör det bytas?

​Alla tak åldras. För att avgöra om tvätt och målning är rätt metod som måste en genomgående besiktning av underlaget utföras.
Bokar du en besiktning hos Roofia får du svar på vilka åtgärder som just ditt tak behöver. Rengöring, förbättringar, målning eller helt nytt material. 
Vi hjälper dig hela vägen.

Vill du veta mer om tak och hur vi bedömer dem. Klicka här för att läsa vår blogg

  • Länk till vår Linkedin sida
  • Vår Facebook-sida
  • Instagram Social Icon

© 2019 ROOFIA AB

Energigatan 17 E

434 37 Kungsbacka

info@roofia.se

Tel: 0300 32 32 10