top of page
78245360_10221314335439008_5398175881300

TA BORT MOSSA FRÅN TAK- HÄR ÄR LÖSNINGARNA

Oscar VD roofia.jpg

Oscar Ohlander +Följ på linkedin

Brinner för att bygga koncept som bidrar till en grönare vardag för våra hem.

VD - Roofia

Handen för roofia takbyten.jpg

Ladda ner checklistan som hjälper dig att kolla takets skick! 

 

Har du mossa på taket och undrar om du kan ta bort det själv? Jag har gjort en sammanställning med olika metoder där du själv kan lära dig hur man kan ta bort mossa från taket. Men snälla, var rädd om dig och tänk på att använda rätt säkerhetsutrustning!

Algbehandling
Algmedel är ett perfekt underhållsmedel som tar bort påväxt och alger på ditt tak. Att algbehandla taket är en skonsam metod som inte sliter på taket. Algmedlet tar död på påväxten och som på sikt försvinner från taket. Har du mycket mossa på räcker det inte bara med att lägga på algmedel utan du måste skrapa bort mossan först.

Skrapa 
Du kan själv till viss del ta bort påväxt med hjälp av redskap du har i hemmet. Börja med att ta bort mossa med en borste, det fungerar bra med hjälp av en vanlig piassavakvast. När du har borstat rent taket från de största bitarna av mossa kan en ogräskniv användas för att ta bort resterande påväxt i skarvar och vrån. Det är viktigt att vara noggrann så du får bort så mycket som möjligt, då alger och mossa växer snabbt. Överflöd som är kvar på taket går att blåsa bort med en lövblås.

Algbehandla!

Det finns flera olika typ av medel att köpa i bygghandeln. Vissa kopplar du till trädgårdsslangen och andra aplicerar du med en lågtryckspruta. Ta det som passar dig bäst.
Lägg på rikligt med algmedel och aldrig när det regnar eller blåser för mycket. Använd skyddsmask och se till att inte medlet inte kommer på dina växter!

Ett alternativ är att tvätta taket. Du skall dock vara försikigt med att högtrycktvätta taket och sedan inte göra någonting mer.

Läs mer om hur vi effektivt har tvättat över 7000 tak
här

Handen för roofia takbyten.jpg

Låt oss hjälpa dig att kolla takets skick! 

 

Nymålat tak som visar taketsskick
bottom of page