top of page
SS_2.png

FÖRBERED TAKET FÖR SOLCELLER

Kommer taket verkligen hålla lika länge som solcellsanläggningen?

Går ni i planer att montera solceller på taket?

Vi ser till att taket är i rätt skick inför installationen. Kontakta oss för att få en skräddarsydd lösning utefter era önskemål och behov.

TAKETS LIVSLÄNGD

Vid en investering i ett solcellssystem är det önskvärt att det underliggande taket har en livslängd som är i paritet med solpanelernas livslängd, som är över 25 år.

 

Det går att demontera panelerna för att utföra takunderhåll, men är relativt kostsamt. Därför är det ett bra tillfälle att utföra underhållsarbete innan monteringen. Då solpaneler skyddar mot sol, väder och vind ökar också det underliggande takets livslängd av panelerna.

 

Oavsett typ av tak eller material behöver det skötas om för att det skall hålla. Att underhålla material istället för att behöva byta ut det i förtid är smart. Då undviks dyra överraskningar eller hela takomläggningar. Att underhålla och öka takets livslängd är dessutom mycket positivt för vår miljö.

SS_1.png

Roofia - leverantören av rätt underhåll

Vi på Roofia är specialiserade på att leverera rätt underhåll för yttertak. Roofia har den dokumenterade kompetens som krävs för att fungera som byggarbetsmiljösamordnare för såväl planering och projektering som utförande. Vi har de försäkringar som krävs och riktiga anställningsvillkor för vår personal. Det ger trygghet för människor, fastigheter och våra kunder.

Vår mest populära tjänst inför solceller

Vår mest populära tjänst inför montering av solcellssystem på tak med betongpannor är vår IsoMax- takmålning. Takmålningen innebär att en akrylatfärg appliceras på takpannan efter en noggrann rengöring. Taket får därmed ett helt nytt skydd som gör det vattenavvisande, förlänger takpannornas livslängd och minskar risken för att påväxt ska få fäste. Dessutom blir taket lika snyggt igen som när det var nytt och ger ett välskött intryck av fastigheten.

 

Hur kan vi hjälpa er?

Genom att boka en helt kostnadsfri besiktning utan några krav eller dolda avgifter får ni svar på hur skicket är på ert tak, vilka åtgärder vi rekommenderar för att öka livslängden samt ett fast pris på vad dessa åtgärder skulle kosta er om ni väljer att gå vidare med oss.

bottom of page