- Fungerar mitt tak för solceller?

För att veta om taket är bra så krävs en besiktning. Vi kommer ut och gör en kontroll på hela taket och dess delar. Vi tittar inte bara på vilka takpannor som är på taket utan ser till att även se över undertaket, så som takpappen, läkt och råspont ser bra ut. Detta är en viktig del då solceller har en lång livstid och att man väljer rätt fästanordning.

Roofia erbjuder en totalentreprenad så om vi upptäcker att taket ej uppfyller kraven så erbjuder vi oss att åtgärda detta. Vi kan optimera takytan så att mer solceller får plats det vill säga, att eventuella ventilationshus och takstegar kan flyttas.

 

 

- Behöver vi ansöka om bygglov?


I Sverige finns det olika regler på lokal nivå gällande bygglov för solcellsanläggningar. Särskilda regler kan också förekomma för installationer på platta tak, k-märkta byggnader, byggnader belägna i naturvårdsområden eller liknande. Vi rekommenderar att kontrollera detta med byggnadsnämnden i respektive kommun innan installation påbörjas. Generellt behövs inget bygglov om solpanel följer takets lutning.

 

 

- Hur stor anläggning solceller behöver jag?

När vi gör en besiktning så vill vi också veta hur stor elförbrukningen är.

Vi räknar från den totala förbrukningen på ett år för att göra en optimal lösning där vi gemensamt tar fram viktiga kriterier för anläggning. Vi värdesätter din återbetalningstid och säkra produkter med långa garantier. Det som påverkar storleken på solcellsanläggningen är flera kriterier, bland annat husets solläge. Bästa möjliga läge är ett 40-graders tak i rent sydligt läge med fri sikt.  

 

 

- Vad kostar det?

Kostnaden för en komplett solcellsanläggning på sitt tak varierar beroende på vad för typ av tak, och hur lättåtkomligt det blir för montering. Självklart avgör även vilken kvalitet som är intressant. Ett riktvärde är runt 15tkr -20tkr/kWh.

- Hur funkar energistödet?

För oss är det viktigt att ge dig en trygg och enkel hantering kring solceller. Det innebär att vi hjälper dig hela vägen, inklusive hantering av investeringsstöd. Som privatperson kan ett stöd sökas som motsvarar 30% av totala kostnad för solcellsinstallation. De stödberättigande kostnaderna får uppgå till högst 37000kr/kWp plus moms.
Installationen ska vara slutförd senast 31 December 2020.

- Vilka produkter jobbar vi med?

Vi jobbar nära vår leverantör som har ett brett utbud av kvalitetssäkrade produkter. Det betyder att vi kan utforma den optimala lösningen för ert hem, helt enligt era önskemål.

 

 

- Hur följer vi vår energiförbrukning?

Med hjälp av vår applikation kommer ni få full kontroll över er anläggning och dess prestanda. Applikationen gör att ni enkelt och bekvämt kan övervaka och analysera ert system, all viktig information såsom förbrukning, utmatning och energibalans kan enkelt överskådas. Allt detta kopplas samman med er smartphone eller surfplatta via Wifi.

 

 

- Vilken Återbetalningstid har solcellerna?

Återbetalningstid för en solsellsanlägging blir beräknad efter önskemål på anläggning samt efter de förutsättningarna som finns för anläggningen. Vi lägger mycket tid för att kalkylera fram den optimala lösningen efter dina behov.

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.