top of page
Algbehandling.jpg

ISOMAX ALGBEHANDLING

DET PERFEKTA UNDERHÅLLET FÖR DITT TAK

ALGBEHANDLING

Förläng livslängden på ditt tak genom rätt underhåll, det ger dig både ett snyggare och mer hållbart tak.

 

 

 

 

 

HAR DU MOSSA OCH ALGER PÅ TAKET?

När påväxt fastnar på taket drar det åt sig mycket fukt. Detta kan i värsta fall leda till frost och fuktskador om det inte tas bort med jämna mellanrum. Läs gärna mer om mossan och varför den fastnar på ditt tak här.
 

Du kan enkelt undvika detta genom att regelbundet underhålla det med rätt metod för just ditt tak.  

 

Roofia IsoMax algbehandling är en produkt som är utvecklad för att ta bort påväxt på ett sätt som är så skonsamt mot ditt tak som möjligt, utan att påverka takets skyddsyta.

Därför är Roofia IsoMax algbehandling en produkt som är perfekt för att förlänga livslängden på taket med. Algbehandling kan med fördel användas på nyligen målade tak för att behålla sin fina glans.

 

Miljön förändras snabbt och vi får allt mildare vintrar i Sverige. Detta bidrar tyvärr till perfekta förhållanden för både mossa och alger. Därför kan du se en ökad påväxt både på höst och runt våren. Vi råder dig att underhålla ditt tak regelbundet för att inte låta påväxten slå rot i takpannorna.  

Fortsätt ta hand om taket!

Efter utförd algbehandling så bör du fortsätta ta hand om taket. Du kommer därför få ett erbjudande från oss om att fortsätta med löpande efterbehandlingar. Detta från endast 1450 SEK/år.

Läs mer om vår efterbehandling här

Såhär utför vi en algbehandling

IsoMax algmedel sprutas på med en maskin som fördelar ett jämt lager algmedel över takytan. Vi använder oss utav en lång lans för att undvika att gå på tak samtidigt som medel appliceras. På de tak vi behöver gå upp på använder vi oss utav takets befintliga säkerhetsanordning samt vår personliga säkerhetsutrustning.

Påväxten reagerar omedelbart, blir brun, vissnar och sköljs med tiden bort av regn. Denna process tar olika lång tid för olika typ av påväxt. Alger och mossa försvinner i regel tidigare än t ex vit lav.

 

Anledningar till att behandla taket:

  • Minska risken för påväxt

  • Estetiskt tilltalande

  • Förlängd livslängd

  • Miljövänlig strategi för att förskjuta andra behandlingar 

  • Förläng glansen på ditt nymålade tak

Är du osäker på vilken behandling som behövs på ditt tak, boka en gratis besiktning så kommer vi ut och hjälper dig. 

bottom of page